Joensuussa OppilasAgentti-toimintaa järjestetään vanhaan tapaan Itä-Suomen yliopiston harjoittelukoulussa, Tulliportin ja Rantakylän normaalikouluissa. Toimintaa toteutetaan pääasiassa kerhotoimintana ja valinnaiskursseilla.
Rantakylän digikerhossa on syksyn ajan keskitetty iPadeihin ja sen sovelluksiin. Lisäksi siellä on otettu haltuun Sphero-robotit. Tulliportin digikerhossa on rakenneltu Legoilla, koodattu Micro:biteillä ja tuotettu taideteoksia Adobe Expressillä. OppilasAgentit ovat päässeet neuvomaan digiasioissa koulun pienempiä oppilaita, opettajia sekä opetusharjoitteluiden yhteydessä opettajaopiskelijoita.
Lisäksi OppilasAgentit ovat päässeet auttamaan ja järjestämään työpajoja koulun tapahtumissa:
DigiEduHack
Joensuussa järjestettiin 13. marraskuuta DigiEduHack 2024 -tapahtuma. DigiEduHack 2024 on digitaalisen koulutuksen hackathon, joka järjestetään 8.-17. marraskuuta 2024 eri puolilla maailmaa, päätilaisuuden ollessa Tallinnassa, Virossa. Tapahtuma on avoin kaikille, jotka ovat kiinnostuneita digitaalisesta koulutuksesta.
Joensuun tapahtumassa mukana oli oppilaita, heidän huoltajiaan, perusharjoittelua suorittavia opiskelijoita ja opettajia. Tapahtumassa järjestettiin toiminnallisia työpajoja. Työpajojen aiheita olivat: Micro:bit, Tekoälyä ja tukiälyä, Luovuutta teknologiaa hyödyntäen ja Maker-paja. Työpajoissa toimi avustajina molempien koulujen OppilasAgentit, jolloin he saivat arvokkaan kokemuksen siitä, millaista on neuvoa digiasioissa samanaikaisesti niin oppilaita, opettajaopiskelijoita kuin huoltajiakin.
Digiluovuusviikko
Itä-Suomen yliopiston harjoittelukoulun Tulliportin ja Rantakylän normaalikouluissa vietettiin inspiroivaa Digiluovuusviikkoa. Tämän vuoden teemana oli hyvinvointi. Viikon aikana oppilaat saivat vapaasti luoda omia teoksiaan käyttäen erilaisia ohjelmia, olipa kyseessä kuva, video, ääni tai niiden yhdistelmät.
Oppilasagentit toimivat esimerkillisesti tapahtuman aikana mentorina pienemmille oppilaille, auttaen heitä luovassa työskentelyssä. Viikon aikana opettajat, opettajaopiskelijat ja oppilaat pääsivät hyödyntämään vahvuuksiaan, kokeilemaan uusia luovan tuottamisen tapoja ja pohtimaan, mitä hyvinvointi tarkoittaa ja miten sen voi tuoda esiin digitaalisilla työkaluilla. Kilpailuun osallistui 211 oppilasta, huikea määrä! Digiluovuusviikko jätti jälkeensä paljon iloa ja inspiraatiota, ja odotamme jo innolla seuraavaa vuotta.
Lisää OppilasAgentti-verkoston kuulumisia OppilasAgenttien joulukirjeessä.